Παθολογικο

 

 

Η φιλοσοφία του τμήματος είναι η ενδελεχής και σφαιρική προσέγγιση του ασθενούς, του οποίου την παρακολούθηση  αναλαμβάνει ιατρός της κατάλληλης ειδικότητας και περαιτέρω εξειδίκευσης, ανάλογα με το προεξάρχον πρόβλημα υγείας, ώστε να συντονίζεται και να βελτιστοποιείται η ιατρική φροντίδα με ολοκληρωμένο τρόπο.

 

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ:

- Διαγνωστική και θεραπευτική παθολογικών περιστατικών

- Εμβολιασμός ενηλίκων

- Προληπτική ιατρική

- Παρακολούθηση και θεραπεία χρονίων νόσων, όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμία, υπέρταση κλπ

- Γηριατρική φροντίδα και φροντίδα χρονίως πασχόντων στο ιατρείο ή κατ΄ οίκον

- Συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων

 

ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

- Χρόνιες και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις

- Προληπτικός έλεγχος για μεταδοτικά νοσήματα

- Ειδικές λοιμώξεις (φυματίωση, ζωονόσοι, παρασιτικά νοσήματα)

- Επιδημιολογική διερεύνηση συρροής κρουσμάτων από λοιμώδη νοσήματα

- Υγεία ταξιδιώτη προς τροπικούς και υποτροπικούς προορισμούς

- Φροντίδα ταξιδιώτη υψηλού κινδύνου (ανοσοκατασταλμένοι, χρονίως πάσχοντες)

- Διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση συνδρόμων που εμφανίζονται μετά το ταξίδι

Σοφία Χατζηαναστασίου
Παθολογος, Λοιμωξιολογος M.D.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (1995). Ειδικεύθηκε στην Ειδική Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary, στο Newcastle της Αγγλίας (1997-1999) και στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα (1999-2001). Εξειδικεύτηκε στη Λοιμωξιολογία (2006-2008) στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Νικαίας και στο Πανεπιστημιακό Πειραματικό Εργαστήριο Λοιμώξεων Nijmegen University Centre for Infectious Diseases στην Ολλανδία. Εκπαιδεύτηκε περαιτέρω στις τροπικές λοιμώξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Instituto de Medicina Tropical Alexander von Humboldt στο Περού (2001). Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος Λοιμωξιολόγος για τις λοιμώξεις μεταμοσχεύσεων και τις νοσοκομειακές λοιμώξεις στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Ίδρυμα, καθώς και στο Γραφείο Ταξιδιωτικής Ιατρικής του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων. Διδάσκει, επίσης, Λοιμώξεις και Ταξιδιωτική Ιατρική ως προσκεκλημένη ομιλήτρια (expert speaker) στο προπτυχιακό & μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2011 και εξής.

 

Ευάγγελος Αργυρόπουλος
Παθολογος με ειδικο ενδιαφερον στην Ηπατολογια

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πατρών (2000). Ειδικεύτηκε στην Ειδική Παθολογία στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Αθηνών (2006-2010) και ασχολήθηκε κλινικά και ερευνητικά με τις παθήσεις του ήπατος και των χοληφόρων ως επιστημονικός συνεργάτης του Ηπατολογικού Ιατρείου του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» (2010-2012). Επίσης, ασχολήθηκε  με την κλινική φροντίδα ασθενών με προβλήματα κίρρωσης, χρόνιας ηπατίτιδας και άλλων ηπατολογικών και μεταβολικών νοσημάτων, ως Επιμελητής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιοι Ανάργυροι» (2012-2013). Σχεδιάζει και επιβλέπει ερευνητικά πρωτόκολλα στο πεδίο της θεραπευτικής έρευνας από το 2014 και εξής.