Παιδιατρικό Τμήμα

Παιδιατρικο

 

 

Η επίσκεψη στον παιδίατρο για την παρακολούθηση και επίβλεψη της υγείας του φυσιολογικού παιδιού αποτελεί θεμελιώδη λίθο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το Παιδιατρικό Τμήμα του Πολυιατρείου Ευίατον ασχολείται με την υγεία των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη δυνατότητά τους να ζήσουν ως υγιείς ενήλικες. Πιο αναλυτικά, αναλαμβάνεται η παρακολούθηση των νεογνών με θερμή υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και με συνεχή αρωγή στους νέους γονείς κάθε στιγμή που χρειάζονται μια άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση στις ερωτήσεις και απορίες τους. Προγραμματίζεται και πραγματοποιείται ο αναγκαίος εμβολιασμός των παιδιών όλων των ηλικιών και αντιμετωπίζεται κάθε επείγον περιστατικό. Σε στενή συνεργασία με γιατρούς όλων των υποειδικοτήτων της παιδιατρικής και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων γίνονται όλες οι απαραίτητες διαγνωστικές και θεραπευτικές ενέργειες όταν αυτό είναι απαραίτητο.

 

Υπεύθυνη του Τμήματος είναι η παιδίατρος κα Εύη Δερμιτζάκη, η οποία αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας και έπειτα στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Καθ’όλη τη διάρκεια της ειδίκευσης της, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Παιδοπνευμονολογία εκπαιδευόμενη στις λειτουργικές δοκιμασίες πνευμόνων στο Παιδοπνευμονολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ελπίς και το Εργαστήριο Πνευμονικών Λειτουργιών του Νοσοκομείου Σωτηρία. Εργάστηκε ως επιμελήτρια του Παιδιατρικού- Παιδοπνευμονολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου “Ελπίς” από το 2009 έως το 2011. Είναι συνεργάτης του Νοσοκομείου Ιασώ Παίδων, πραγματοποιεί κατ' οίκον επισκέψεις όταν αυτό είναι απαραίτητο.